Na zo`n leuke periode is er ineens verdrietig nieuws.

17-09-2000 * 30-11-2014

Onze onwijze lieve oude Teuntje is er niet meer.

Haar taak zat erop. Ze was op, ook al zag je dat nergens aan, ze bleef actief tot op het einde.

 

4 Oktober werd ze nog reserve Kampioen bij de stabij teefjes, onze kanjer wat ben ik trots op haar.

Hier haar verslag.

14 jaar ondanks deze hoge leeftijd toont deze hond veel kwaliteit in bouw en hoofd met een mooie expressie. Mooie functionele voor en achterhand. Prima vrij karakter. Prima vlot gangwerk. Heerlijk om te zien.

Ook in Juni op de show reserve Kampioen geworden, verkorte versie van haar rapport. Super vrouwelijke verschijning waarvan de leeftijd nog nauwelijks te zien is. En dan eindigen met:  Gaat nog met een geweldig stuwend gangwerk.

Ze zou nog mee naar de show van Wijchen,  daar zou de beker voor de oudste hond in ontvangst nemen, vorig jaar was ze de oudste en absent doordat ze geopereerd was. Ik had beloofd om terug te komen dit jaar….

 

Maar helaas is ze nu ineens op, het gaat niet meer.

De laatste dagen werd ze kortademig met een hoge hartslag en ze had een over vulde hart zak. Die hebben we nog geleegd bij de dierenarts, het leek weer beter te gaan. Vannacht weer benauwt dit was vocht achter haar longen.

Haar lichaam en  koppie waren nog zo alert dat we haar op dat moment niet konden laten gaan. Plaspillen en prik om te plassen gehad, het leek iets beter, ademhaling leek weer wat beter.

Maar toen ik vanmorgen de blik in Teun haar ogen zag spraken die voor zich. We moesten vanmorgen beslissen voor Teun. Ze heeft nog afscheid genomen van alles buiten en toen kwam de dierenarts.

 

Onze kanjer, ze was geweldig, ze mag in zelfde vorm karakter en alles hoe ze was weer terug komen, zo eentje als Teun dat is een droom hond. Stabij`s zijn niet eigenwijs zeg ik altijd, maar Teun was het wel. Wat een gemis gaat dit worden. Laat ons vandaag maar even lekker telefonisch met rust.

 

Het is stil in huis……..

IMG_6024500 IMG_6033500