Blikseminslag

Nou wij hebben iets heel veel minder leuks meegemaakt, we hadden dinsdag avond om 23:55 uur een blikseminslag. Nou moet ik zeggen als ik dat wel eens op het nieuws hoorde dat ik dacht och wat vervelend. Maar daar denk ik nu heel anders over. Een blikseminslag heeft heel erg veel impact op je. Je schrik terwijl je in je eerste slaapje suddert heel hard wakker van een hele harde knal en glasgerinkel. Ik gil naar Hans, we hebben bliksminslag. Hans die dacht pfff vast de aard lek eruit en hij stap in zijn slippers en loopt naar voren, maar hij kwam er al gauw achter dat het veel erger was. Hij stond midden in de rook van alles wat geëxplodeerd was en stond in de brokstukken van de stoppenkast die uit elkaar geklapt was. Brandmelder ging inmiddels af en wij waren helemaal de kluts kwijt. Wat nu?? Hans zegde bel 112 maar en je denkt uh nee toch dat is toch niet voor nu, nou het was zeker iets voor nu. Ik bel en op het moment dat ze daar oppakken breek ik en begin te huilen en te vertellen wat er is, ik werd gelijk doorverbonden met de brandweer en 15 minuten later waren er 2 blusauto`s en 2 busjes en 2 politie auto`s. Je wordt steeds zenuwachtiger en we hadden al 10 rondjes huis en boerderij gelopen op zoek naar waar er nog brand uit zou breken. De honden waren er ogenschijnlijk erg rustig onder, wat een kanjers en wat ben ik trots op ze. Zo`n 12 brandweer mannen inspecteerde onze boerderij en de buitenboel, ook de ruimte waar de honden sliepen. Ja de man in huis Rimme die blafte even flink naar na vertelt te hebben dat het goed volk was volgde ze alles in stilzwijgen. Ook het pension werd geïnspecteerd en de twee rottweiler zusje blafte ook even flink maar na mijn sussen waren ze ook stil. Zo lief. Na alle inspectie sta je nog een tijdje buiten en in de hozende regen die je niet eens voelt weet je eigenlijk nog niet eens wat dit allemaal inhoud. Een uur later werd het rustig in huis maar kwam enexis nog langs om alle bedrading uit de stoppenkast te halen. Het huis staat vol met kaarsen en wij lopen nog steeds als een kip zonder kop het huis te inspecteren en je vind steeds meer wat geëxplodeerd is., Uiteindelijk is het 2:30 uur en denken we dat we naar bed gaan. Maar 10 minuten later lopen we weer door het huis, het is zo angstaanjagend dat je niet kunt liggen. Om 3:30 doen we een nieuwe poging om in bed te kruipen, ik hoor de klok nog 4 uur slaan en ik denk ook nog 5 uur. Ik weet het niet meer. Uiteindelijk om 6:30 uur weer het bed uit, buiten alles opruimen want alle electro kastjes en camera`s zijn uit elkaar geklapt door de blikseminslag. Als alles opgeruimd is kunnen de honden naar buiten. De paardjes flink geknuffeld dat ze nog leven want dat had heel anders kunnen aflopen. De buurtjes Ernest en Gerda waren heel erg behulpzaam want we kregen koffie thee en de huissleutel we mochten alles halen. Ernest zijn vader kwam nog een aggregaat langs brengen dan konden we zelf koffie zetten en ook de telefoons die erg hard gingen opladen. Je wordt geleefd je belt om alles te regelen, verzekering en de installateur, die kwam vrij snel en zo hadden we om 14 uur weer stroom, jawel zonder meter dus gratis stroom. Vanaf dat moment wordt je geleefd en weet je niet meer wat je voor en achterkant is. Je wordt veel gebeld  krijgt veel berichtjes en klanten komen bloemen brengen en fles wijn, iedereen leeft met je mee. De TV belde op die wilde een programma maken over de impact en schade van een blikseminslag. Zo kwamen ze hier langs. Het is inmiddels vrijdag en vanaf de blikseminslag ben ik geen moment alleen geweest. Elke keer wel een monteur voor de telefoon of ketel of stoppenkast en ga zo maar door. De verzekering maakt je erg onzeker en gelukkig hebben we nu een bedrijf ingeschakeld. schadeoplossing.nl. Die helpen je super en nu weet ik hoe ik alles aan moet pakken, dat is erg fijn. Inmiddels hebben we stroom en ook weer telefoon en wifi. De rest moet nog komen. Het valt allemaal wel maar niet mee!!  Ik plaats even wat foto`s om te laten zien wat er zoal aan schade was.

De TV opname van RTV Noord Klik hier voor de opname

 

IMG_9288blikseminslag
De geëxplodeerde stoppenkast
IMG_9306blikseminslag
Gewoon verbrand we hebben op zich nog geluk gehad dat we geen brand hadden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9292blikseminslag
De kast waar de wifi router in staat.
IMG_9304blikseminslag
Hier komt de telefoonlijn binnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9301blikseminslag
De camera die door het raam is afgevuurd.
IMG_9336blikseminslag
De wifi router.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9328blikseminslag
Alle travo`s waren uit elkaar geklapt en zwartgeblakerd

 

IMG_9294blikseminslag
Het brandweer korps van Stadskanaal.