Luxemburgs kampioen

Sietske Luxemburgs kampioen

sietske_luxumkl

Zondag 5 september 2004 zijn wij gekken als dat we zijn s`nachts om 02.00 uur afgereisd met Sietske naar Luxemburg. We wilden een poging doen om haar nadat ze al in het bezit is van het Nederlandse kampioenschap, ook Luxemburgs kampioen te maken. En ja hoor het is gelukt.

We kwamen daar om 07.00 uur aan in alle vroegte aan, de hallen waren nog niet eens open. We zijn eerst met Sietske even lekker de benen wezen strekken. Om vervolgens om 08.15 uur lekker naar binnen te gaan en de hallen te verkennen, mooi plekje te zoeken om rustig te gaan zitten.

Mevr van Gemert en Mevr van Bakel waren ook aanwezig met 2 teefjes. Sietske liep in de kampioensklas mee en kreeg 1 uitmuntend en het BOB (Best Of Breed = Beste v/h Ras). Dus dat hield in dat we voorlopig nog niet aan de terugreis konden beginnen, we moesten de erering in.

Vanaf 14.00 begonnen de eindkeuringen Juniorhandling, Jeugdklas, Veteranen, koppels, groepen, doggydancing wat overigens heel erg mooi was, daarna begonnen ze dan eindelijk aan de rasgroepen dat duurde al met al zo lang dat wij pas om 17.00 uur in de voorring stonden met Sietske.

De keurmeester nam ruim de tijd, betaste Sietske dan ook goed bekeek haar koppie nog eens goed, dus hij maakte het wel spannend voor me. Meestal lopen de buitenlandse keurmeester voorbij met een blik van hmm wat is dat voor ras?? Nou laat maar gaan, niet plaatsen die hond, kan ik ook geen fouten maken.

In de echte erering werden er helaas maar 3 honden geplaatst achter een beker, en dat met een grote groep jachthonden, dan zijn er erg veel honden zonder beker, Sietske dus ook. Maar dat mag de pret niet drukken, hij hield het wel spannend, en het was een hele ervaring zo`n dag, op de show in Luxemburg. We kwamen dan ook s`avond pas weer om 22.30 thuis.

We hadden thuis fijn vrienden zitten die op onze honden hebben gepast, tja als je eenmaal in Onstwedde hebt gelogeerd op de boerderij dan wil je dus niet meer naar huis. Resultaat is dat ze ook in het hoge noorden willen gaan wonen.

Dit was het verslag van Sietske in Luxemburg