5de week

Week 5 pups zijn dan 4 weken oud.

Update Zondag 6 September

IMG_8275stabijpups (2)
Nou dat is lekker dan daar kom ik met de voerbak aan en wat zie ik??
IMG_8276stabijpups
Kijken wie er wint?? Jaaaahhh daar komen ze al.
IMG_8278stabijpups
De stand is inmiddels 7 tegen 1 😉
IMG_8279stabijpups
Ha ha ik heb gewonnen 8 pups rondom de voerbak.
IMG_8280stabijpups
Harryetje ligt er verlaten bij, arme ziel.
IMG_8282stabijpups
Maar ja melk van mams ligt de hele dag voor het grijpen en dit krijgen we nu.
IMG_8283stabijpups
Tja sorry Harryetje, straks komen ze vast weer bij jou.
IMG_8287stabijpups
Overgroot oma Sietske mag ook even bij de pups.
IMG_8288stabijpups
Ze zoeken ook bij haar naar de tiet.
IMG_8294stabijpups
Dus dan maar lekker op de tietenvrij bank, lekker veilig.
IMG_8301stabijpups
Daar maak ik even misbruik van om even wat foto`s te maken.
IMG_8303stabijpups
Ha ha Sietske steekt er mooi de draak mee.
IMG_8307stabijpups
Ook nog puppy kontje wassen, wat een super overgroot oma.
IMG_8308stabijpups
Hey moet dat kont wassen ook op de foto???
IMG_8309stabijpups
Ohhhh ik ben verliefd. Ik heb er geen worden voor.
IMG_8311stabijpups
Zo lief hè.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8320stabijpups
Jullie zien er niet uit, stelletje knoeipotten.
IMG_8321stabijpups
En dan het weeg momentje.
IMG_8332stabijpups
Vanavond weer visite, Harryetje vind het erg gezellig allemaal.
IMG_8327stabijpups
Ze komt ook graag even kijken en trots laten zien dat het haar pups zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8334stabijpups
Grietje wil er eigenlijk ook wel graag bij.
IMG_8336stabijpups
Tja zo moeder zo dochter.
IMG_8340stabijpups
Vanavond weer uit de puppy bar, het gaat prima zo.
IMG_8343stabijpups
Maria had gehoord dat ze de lichtste was, daar brengt ze gauw verandering in.

 

IMG_8344stabijpups
Wat een schatjes zijn het toch hè.
IMG_8356stabijpups
En als je dan toch nog ene beetje vies bent krijg je mooi een wasbeurt
IMG_8349stabijpups
Soms liggen ze er zo fotogeniek bij. Dan moet je een foto maken.
IMG_8351stabijpups
En daar is Overgroot Oma Sietske weer.
IMG_8352stabijpups
De pups vinden het wel gezellig zo`n lekker warme dame in de kist erbij.
IMG_8345stabijpups
.Allemaal bij mams aan de tiet. Ze doet het nu staande.

 

IMG_8359stabijpups
Ik heb er geen worden voor, slik.

IMG_8358stabijpups

Update Donderdag 10 September
Op het randje,

Tjeetje wat hebben wij een ellende meegemaakt. Harryetje is woensdag morgen met spoed geopereerd. Ze had een Chylus. Wat is nou een chylus. Dat is een lek in haar lymfe vat en dat lek zat in haar thorax ( borstholte ) Ze kreeg het dinsdag erg benauwt en ik ben naar de dierenarts gegaan, uiteraard eerst naar onze plaatselijke. Rob Dijk in Vlagtwedde. Hij heeft haar helemaal onderzocht, tjee wat had hij graag bij deze ademhaling hoge koorts gezien dan was het waarschijnlijk een longontsteking. Maar Harryetje was alert en haalde alleen heel zwaar adem. En ze wilde al de hele dag niet meer eten. Toen hebben we röntgen foto`s gemaakt, we zagen niks, of dat wil zeggen de borstholte was gevuld, maar met wat, was het een gescheurde middenrif, de 3de foto liet zien dat dit het niet was. Foto`s doorgestuurd naar Dierenkliniek Hopmans in Roden en samen bespraken ze Harryetje. Er werd een punctie uit de borstholte genomen en daar kwam lymfe vocht uit. Zo kwamen ze eruit het was vermoedelijk een chylus.

Woensdag morgen vroeg ben ik met Harryetje en Helma Schildmeijer naar Roden gereden. Hans bleef uiteraard thuis om de pups te verzorgen. Daar werd nog wel eerst een hartecho gemaakt of er toch niet daar nog iets mis mee was.

En toen kwam het, nou dan moeten we de dierenarts Egidius op zijn vrije dag uit zijn bed bellen, oei kan dat wel. Ik zeg ja hoor noem mijn naam maar. Een half uur later was hij er al. Nu werd mij alles uitgelegd, Marian zij hij nadrukkelijk, het is erop of eronder. De narcose voor een erg benauwde hond is levensgevaarlijk, maar als ik het vocht ga aftappen dan kan het ook nog mis gaan. Ik voor de zoveelste keer in tranen, pfff wat was het fijn dat Helma mee was. Ik had geen keus, zo zou ze stikken. Het ergste was ik mocht niet bij haar blijven als ze onder narcose ging, want er moest snel gehandeld worden. Nou dat heb ik me nog nooit laten gebeuren, pffff zit ik weer te janken. Het is zo zwaar ..piep.. om mijn lieve Harry achter te laten terwijl ze kijkt dat ik weg loop en ze zelf misschien mij voor het laatst ziet. Eén nachtmerrie dat snapt iedereen wel. Er moest een thoraxdrain in haar borstholte geplaatst worden. Wij mochten in een lege spreek kamer wachten tot ze klaar was. Pffff er gaat alles door je heen.

Ik hoorde ze al heen en weer gaan met Harryetje naar de röntgen kamer om te kijken of de drain goed geplaats was. Ohhh gelukkig dit is dan gelukt. Er viel al een klein beetje angst van me af.

Ineens kwam daar Egidius aan en ik moest meekomen want ik moest het leren om het vocht eruit te tappen. Oh ze leeft echt nog. Pfff man wat een nachtmerrie. Maar ook tijdens het vocht aftappen kan het nog mis gaan doordat ze ineens weer goed kan ademhalen dat haar lichaam zo`n klap krijgt dat het lichaam dan in shock kan raken en dan kan ze alsnog overlijden.

Gelukkig is alles goed gegaan.

Toen ze uitgeslapen was mocht ze met de nodige medicijnen mee naar huis, ik moet 3 tot 4 x daags het vocht aftappen. Tijdens de operatie is er 1360 cl uit gekomen dat was erg veel. Je zag haar rustiger gaan ademen toen we het aftapte. Daarna thuis aan de gang, de eerste keer maar 80 cl, dat klinkt goed, maar ze had erge pijn, voor mijn gevoel zat ze met een pijnscheut zowat tegen een shock aan. Dus bellen wat mag ze tegen de pijn hebben. Ze mocht tramadol 2 x daags 20mg. Dit gaat gelukkig nu goed, ze voelt zich duidelijk beter. In de avond weer aftappen toen kwam er niks, hij leek vacuüm. Ik weer bellen met de spoedlijn. Maar ik moest me geen zorgen maken.

Vanmorgen om 6.30 uur samen met Hans weer getapt en toen kwam er 200cl uit. Daarna met Roden gebeld en dat klonk Egidius goed in de oren. Vanmiddag komt Helma me weer helpen want alleen is het nog even niet te doen.

Het lek moet in ongeveer een week vanzelf stoppen, want anders is het echt mis. Dan moet ze voor een hele zware operatie weer met een risico op leven en dood geopereerd worden. Dus ik heb de nodige duimen nodig. Dit kan alleen in Utrecht of in een kliniek in Duitsland ter hoogte van Brabant.

De pups moeten natuurlijk nu veel vaker gevoed worden. Harryetje mocht eerst geen melk meer geven, maar vanmorgen paste haar operatie hemdje niet meer want ze had 10 x cup F onder haar buik hangen. We proberen dus voorlopig nog 3 dagen wel veel eten voor Harryetje en dan toch melk te geven.

Het moeilijk is, ze verliest met het lekkende lymfevat veel eiwitten, maar die heeft ze ook nodig voor melk en haar eigen herstel. Dus ze moet goed eten.

Hoe kom je aan een chylus, het zou door trauma kunnen ontstaan. Of Harryetje terwijl ze buiten was iets raars heeft gedaan dat blijft ons een raadsel.

Nou dit was weer een bizar verhaal van mijn kant. Ik zal iets minder vaak de update op de website doen, tenminste zo sta ik er nu in met mijn gevoel, maar als het met Harryetje wel goed gaat zal ik vast weer als vanouds vaak een update maken.

Harryette_Aagje_Fan_stabijhoun_2015-09-09_11-04-27_thorax_LL.aupstabijpups
Hier lag de drain nog niet goed en zat er nog veel vocht in.
Harryette_Aagje_Fan_stabijhoun_2015-09-09_11-04-27_thorax_LL.aupstabijpups
Hier ligt de drain goed en heeft Harryetje alweer lucht en minder voncht.
IMG_6076stabijpups
Hier net uit de narcose. Alweer alert, ze wil wel naar de pups.
IMG_7106stabijpups
Hier thuis en ze is behoorlijk kaal geschoren/ Je ziet de drain met kraantje zitten.

 

 

IMG_8368stabijpups
Deze foto is nog voordat we naar de dierenarts gingen.
IMG_8367stabijpups
Er huilt een pup, het ging mij even door merg en been. Ik was echt bang.
Update Vrijdag 11 September
Toch al eerder een update dan verwacht. We gaan de goede kant op met Harryetje, de dierenarts stond verstelt. Ik vertelde hem hoeveel we elke keer aftappen en dat is steeds zo mooi weinig dit had hij nooit verwacht, hij zei tegen mij ik had dit gesprek van vandaag niet eerder dan volgende week woensdag verwacht. Dus we gaan de goede kant op. Hij wil niet op de tijd vooruit kijken, maar melde wel als het zo doorgaat met haar herstel dan mag misschien maandag de drain eruit. Dan is het wel even spannend of er geen lucht in haar borstholte komt, maar dat gebeurt meer bij katten dan bij honden. Ze krijgt dan nog 24 uur een strakke band om, om druk te houden zodat de spieren waar de drain doorheen is gestoken kunnen helen. Ze mag toch bij de pups, we doen niet meer dan 3 voedingen op een dag van Harryetje, de rest doe ik en dat gaat super. De pups groeien goed. Ik ga alleen niet elke dag de weegtabel bijhouden, ik hou dat nu maar even op 1 x per week. Ze doen het allemaal super. Ik heb de pups vandaag voor het eerst buiten gehad en dat ging erg goed, eerst met Sietske en daarna toch nog even met Mams.Ik wil ook iedereen nog even bedanken voor de onwijs lieve reactie`s dat doet ons goed.

IMG_8373stabijpups
Wat een heerlijk smoeltje hè.
IMG_8375stabijpups
Twee pups aan het vechten en de scheidsrechter lang de kant.
IMG_8377stabijpups
Oei auw je bijt in de poot van de struisvogel.
IMG_8379stabijpups
Harryetje is weer thuis, maar ze mag vandaag niet bij de pups.
IMG_8382stabijpups
De pups hebben nu brokjes en gemalen brokjes.
IMG_8383stabijpups
Ze vinden dit ook erg lekker, gelukkig maar.
IMG_8439stabijpups
En dan achter mamma aan en ze laat ze lekker lopen.
IMG_8438stabijpups
Lekker aan het eten, voor het eerst buiten eten.
IMG_8435stabijpups
In de maxi cosi kun je ook heerlijk gaan tukken, maar ze voelt zich betrapt.
IMG_8434stabijpups
Hij is in slaap gevallen, tja je word ook moe van alles natuurlijk.
IMG_8431stabijpups
Lutske wil ook pupjes en aangezien ze die niet heeft, verzorgd ze de knuffels dan maar in de speelgoed mand. Ze kan er wel relaxed liggen.
IMG_8432stabijpups
Update Zaterdag 12 September Vandaag alles besproken met de assistente bij de dierenarts, vanmorgen iets meer afgetapt, nou iets meer, het was ook nog steeds niet veel maar toch viel het me tegen, maar s`middags was het weer extreem weinig dus gelijk weer een beter gevoel. We gaan voor me gevoel de goede kant op. Harryetje wil wel vaker bij de pups dan goed voor haar zou zijn. Maar ze doet het super. Haar energie lijkt ook al meer te worden. Maandag morgen spannend momentje wat gaan we doen, ik ben benieuwt, ik denk dat ik zo en zo naar de Dierenarts Hopmans in Roden, renzij hij het liever tot dinsdag uitstelt. We zullen zien. Vandaag en paar foto`s en twee hele leuke filmpjes gemaakt.

 

 

 

IMG_8427stabijpups
Alles moet opnieuw gewassen worden.
IMG_8426stabijpups
Ik ben gewoon te schattig.
IMG_8424stabijpups
Dan ook maar even de melkfabriek open, het mag even.
IMG_8425stabijpups
Hè hè daar word je moe van.
IMG_8418stabijpups
Oeps pups kijk eens bij de deur.
IMG_8420stabijpups
Mamma wil erg graag bij jullie zijn, zullen we dat dan maar even doen.
IMG_8417stabijpups
Tja geen tekst nodig, gewoon super.

 

 

 

 

IMG_8415stabijpups
Even poetsen ze heb je vanmorgen niet goed gewassen.

 

IMG_8413stabijpups
Sietske geniet met volle teugen.
IMG_8414stabijpups
Ze is echt gek op de pups.
IMG_8411stabijpups
Zo schattig allebei de tong eruit om te likken.
IMG_8412stabijpups
In rijen van drie opstellen voor een wasbeurt.
IMG_8406stabijpups
Ja hoor en daar is Oma.
IMG_8404stabijpups
Ik lig lekker op het kleedje, misschien komt Oma wel.
IMG_8399stabijpups
Ze lopen al gelijk lekker te banjeren, zo leuk.
IMG_8397stabijpups
Voor het eerst naar buiten, mmm net of ze dat al eerder gedaan hebben.
IMG_8401stabijpups
En de eerste drol buiten 😉
IMG_8403stabijpups
Nu al in show stand, nou dat word wat voor de toekomst.
IMG_8389stabijpups
Mams mag er even bij, wel haar shirtje goed aan dat de pups niet kunnen drinken.
IMG_8387stabijpups
Nou zeg ligt het niet lekker in de werpkist of zo??