Keizersnede

29 maart 2024

Altijd heet deze pagina Bevalling, maar helaas dat was dit keer niet mogelijk, dus maar even een andere titelnaam voor deze pagina.

Om een lang verhaal kort te maken, zie bij dracht ook het hele verslag van die dagen. Maar hier in het kort, de temperatuurdaling was al 3 dagen aan de gang, inmiddels was de temperatuur alweer normaal. Wel rillingen gezien in de ochtend, en de avond een paar kleine persweeën, maar tevergeefs Okki ging lekker slapen. En ik voelde nog leven, maar na zoveel ervaring had ik geen geloof dat de pups er nog zelf uit zouden komen. Dus werd er gekozen voor een keizersnee.

Hier even wat foto`s en ook de bevalling van de video.

Okki lacht ons een beetje uit, en wij maar wachten. Vooral lekker relaxed blijven denkt Okki.
Maar als er niks meer gebeurt, dan komt de twijfel en dan komt er een moment dat je een keuze moet maken voor een keizersnee Helemaal voorbereid, potjandorie wel flink slikken als je eigen meisje daar ligt.
Helaas moet je deze video via you tube bekijken, omdat hij alleen voor 18+ is,dan kan de video niet zo openbaar op de website.

Deze is van de baarmoederhoorn waar de twee pups uit kwamen.

Ook deze video is voor 18+, hier is de andere baarmoederhoorn.
Kijk, hij kwispelt nu al.
Nou het is me zogal wat, de hele keizersnede was iedereen fit en stoer, wat waren we blij en opgelucht, beide pups kwamen levend ter wereld. Tijdens het dicht hechten van Okki, we staan er lekker bij te kijken, moe maar wel gewoon relaxed. Alhoewel mijn adrenaline denk ik boven mijn hoofd was gestegen. Ineens zeg ik tegen Marcha, jij kan daar ook wel goed tegen hé, ja hoor zegt Marcha. En geen 30 seconden later zegd ze ik voel me duizelig worden. Ik dacht eerst die maakt een grapje, maar ze zakte al wat naar beneden, dus ik pak haar snel vast en zeg ga maar op de grond zitten. Ze zit er even en zegd het gaat wel weer. Ik help haar overeind, maar hou haar donders in de gaten, hou gelukkig mijn arm nog om haar middel. En ineens ging het heel fout,het leek een beetje op het liedje Van voor naar achter van links naar rechts, enm ze werd steeds een stukje lager, ik gil help tegen de vrouw van die dierenarts en we hebben Marcha helemaal schuddend naar een andere kamer gebracht. Alles bewoog zo ongeveer, maar ze was wel helder en kon ook praten. Nou het was wel wat, ik was blij dat ik met mensen was die BHV hadden. Ze kreeg een koekje voor eventueel wat suikers, maar die moesten we helpen, daarna een kopje thee, met HEEL veel suiker, jakkes daar is Marcha niet van. Okki was inmiddels bijna klaar en kwam al een beetje bij. Ik liep maar heen en weer en als ik bij Marcha aan kwam stuurde me weer naar Okki, want die had me nodig. Nadat ze weer wat fitter werd, kwamen de grapjes en daardoor herstelde ze weer helemaal. Och wat kunnen we er nu om lachen. Ik zal zo`n vraag ook nooit meer aan Marcha stellen. Wat is zoiets nou?? Ik wiost het ook niet, maar je zit dan tegen flauw vallen aan, maar gaat net niet echt nokout, dus dan blijven je lichaams delen zich schrap zetten om bv niet te vallen. Maar doordat we zo samen niet meer naar huis durfde te rijden, moesten we Hans nog weer uit bed bellen om ons op te halen. Maar gelukkig eind goed al goed, en een heel verhaal rijker.