Week 2

Deze week gaat van Vrijdag 5 April tot en met Donderdag 12 April 2024
Update Vrijdag 5 April, onderstaande stond ook al in week 1, was er niet helemaal bij dat er een nieuwe week gestart moest worden
Nu ik had gisteren de update klaar en ik had er eigenlijk vertrouwen in dat de antibiotica zijn werk ging doen. Helaas net na de update ging de temperatuur weer hard omhoog, dan slaat de stress bij mij toen, ik weer bellen met de grote specialist Hopmans, word ik super goed geholpen. Gekozen voor vrijdag middag echo want dan konden er twee specialiten meekijken. Maar later op de middag werd het steeds hoger en toen belde ik weer, en mocht ik om 18 uur komen. Baarmoeder iets gewijzigd tenopzichte van dinsdag avond. Dat gaat om milimeters. De DA zegd dat ze zich zo kranig gedraagt en de baarmoeder er zo uit ziet door de medicijnen, maar als ze die niet had dat ze nog zieker zou zijn. Dus uiteindelijk besloten de baarmoeder te verwijderen, en een swab van de buikholte te nemen. Gelukkig was Helma mee, want die zijn weer dingen die je niet zo fijn alleen doet. We hadden de pups mee, dus die konden voor de operatie nog drinken en ook na de operatie weer. Want je wil wel melk houden en groei. Ik was om ik geloog 23.30 uur thuis, ben dat even kwijt. Maar ht goede nieuws komt nu, de temperatuur is vannacht gedaald naar normaal. Dus de DA had gelijk dat de medicijnen haar op de been hielden. Echt mensen wat ik een respect voor OKKI, de BIKKEL de TOPPER echt hoe een SUPER MEISJE, en zo LIEF. Wat hou ik van haar, met heel mijn hart, zit hier met dikke vette tranen in mijn ogen. De pups mogen gewoon drinken. Ze is nog erg slap vooral met opstaan, maar ze eet en drinkt gelukkig ook weer. De pups zijn even een dagje niet gegroeit, maar we zien wel druppeltje melk uit de tepel, als ik het weinig, dat gaat vast meer worden. Ik hou het goed in de gaten, anders mini slokje van mij, maar ze moeten blijven zuigen aan de tepels anders stopt ze met melk productie. Nou de foto`s komen later. Ik ben namelijk ook heel erg moe. Heb vanacht een heel onrustig nachtje gehad. En ben omdat Hans de ochtend op zich nam even lekker naar bed gegaan.
Voor de tweede keer een echo. Baarmoeder is in mm gegroeit, bijna niet.
Maar we gaan toch de baarmoeder verwijderen. Net na de OK, en de pups moeten alweer drinken.
Liefdevol wakker worden in mijn hand. Och Okki, at hou ik van jou.
Thuis weer een beetje eten, voorzichtig opbouwen. Het is allemaal wel erg heftig zo.
Update Zondag 7 April
Nou ik had de update van de vrijdag net geplaatst, en tot grote schrik ging de temperatuur weer iets omhoog. Oke, het is nog acceptabel. Hans zou voor het naar bed gaan nog temperaturen, en ik ging vast naar bed. Maar uiteindelijk om 2 uur in de nacht maakt Hans mij wakker, en zegt de koorts is terug en Okki toont ook weer erg ziek. Ik snel mijn bed uit en ze lijkt wel een soort hypo te hebben, dus gelijk suiker gegeven en pup melk en yoghurt met extra calcium en daar werd ze duidelijk fitter van. Maar de koorts was weer terug. Om 6 uur oogde ze nog ondanks de koorts redelijk fit en om 7.45 uur weer minder. Ik snel weer Roden bellen, maar de artsen zaten in de dienstwissel, dus die om 8 uur het overneemt zou zich inlezen en mijn terug bellen. Ik weer snel snel alles klaar zetten, wassen aankleden alles mee, pups mee brood mee en om 8.30 uur met de arts afgsproken om er om 9.30 uur te zijn, het is ook een uur rijden, dus dat gaat net. Ja ze is echt ziek, bij de specialist 40,7 moedeloos en emotioneel bespreek we alle optie`s. Bloed staat weer in het onderzoek apparaat, beetje bloedarmoede passend bij 2 operatie`s, leverwaarde wat verhoogd, maar verder onderzoek door verder het bloed te onderzoeken, is passend bij zieke teef dus geen leverproblemen. Nu een paardemiddel en als dat aanslaat mogen de pups niet meer bij haar drinken, ik denk dit moet dan maar. Voeden lukt wel, ik dacht moet met de sonde aan de gang. Maar een onwijze lieve collega fokster heeft een Nourrinou Bibi en die mocht ik lenen, dus Hans vanmorgen vroeg in de auto en het ophalen. Was even een ander ding dan mama haar tepels, maar wat er uit kwam dat maakt dat ze het al heel snel ik de gaten hadden. En wat is het dan mooi dat ze toch aan de tepel zuigen en hun melk zo binnen krijgen. Hoe is het nu met Okki, de medicijnen doen super hun werk. De pups hebben er gelukkig geen last van. En Okki is ook weer blijer. Het enige wat ik wel waardeloos vind is dat ik nu niet weet wat het was. Maar als we nu alleen maar vooruitgang boeken dan ben ik al blij.
Zaterdag ochtend weer in de kliniek En weer thuis, de pups maken zich niet druk om zo`n ritje.
Vandaag zondag dus, lekker aan de Nourrinou Bibi Wat een prachtig ding ze drinken zo rustig.
Update Dinsdag 9 April.
Hoe gaat het met Okki. Nou ze oogt/is veel fitter, koorts is weg en ze eet ook lekker met smaak. We hadden een keus van de dierenarts gehad, 3 dagen het medicijn en dan stoppen en kijken hoe het gaat, dit had haar voorkeur. Of doorgaan en een langere kuur. Dit had tot gisteren mijn voorkeur. Waarom, nou ik kan de terug val niet aan, maar nu ze zo goed vooruit gaat, heb ik toch hoop.  Dus ik heb vandaag toch in samen spraak met de dierenarts besproken dat we kiezen voor stoppen. Als dat helemaal goed gaat, zou het zelfs kunnen zijn dat de pups weer bij haar mogen drinken, dit zal niet genoeg zijn maar wel erg fijn voor de pups. Okki heeft inmiddels een niew setje kleding gekregen, en het staat haar geweldig. Morgen komt er nog iets binnen waardoor ze ook weer bij de pups kan slapen, dit is wel heel fijn omdat wij dan niet meer hoeven te poetsen ( masseren ) voor het plasje en poepje. Hoe is het met mij? Nou batterijtje is aardig op, want 2 x per nacht eruit en overdag ook opletten dat de pups niet in het hempje kruipen op zoek naar de tiet, dat breek me wel op. En niet te vergeten de emotie die erbij komt kijken. Vincent heeft ook zijn oogjs open, Viktor nog niet, zal vast ook morgen wel zijn. Ik kreeg het nog niet goed op de foto, dus dat komt vast meet een volgende update, want als hij drinkt geniet hij er zo van dat hij zijn oogjes dicht doet.
Daar zijn toch geen woorden voor nodig, LOVE Beetje camera vrees?
Als je dan in de nacht daar komt, gevangen door de octopus. De aap is liever denk ik.
Okki vind er het hare van. Maar de pups vinden het erg lekker.
Maar Vincent lijkt te denken, dat lust ik ook wel. De teckel heeft even een bemoedigend gesprek met Okki.
Werd wel tijd dat de andere ook even mochten snuffelen. Dat was wel super mooi vinden ze.
Heyyyy je ligt bopven op mij, mijn tong flapt eruit. Dol op mama Okki, gelukkig maar.
Maar uh gaan ze hier nou beiden over de knie?? Lekker slapen en uitbuiken.
Even mode showtje lopen, mooi pakje en broekje aan. Staat veel leuker dan dat blauwe ding.
Wat zijn ze leuk met zijn drietjes. O jaaah Trientje is jarig, vandaag 4 jaar geworden.